Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Κόρινθος: Δημιουργική απασχόληση των παιδιών σε 12 σχολεία



Ο Δήμος Κορινθίων στα πλαίσια του προγράμματος της κοινωφελούς εργασίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ,  υλοποιεί το εν εξελίξει «Πρόγραμμα Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών».

Το πρόγραμμα αφορά τα δημοτικά σχολεία Κορίνθου 1ο ,3ο,4ο,6ο,10ο, 12ο και έχει στόχο, την κοινωνική παροχή του δήμου μας σε εργαζόμενους γονείς μετά την λήξη λειτουργίας του ωραρίου των σχολικών μονάδων, προκειμένου να απασχοληθούν δημιουργικά τα παιδιά τους, συμμετέχοντας σε προγράμματα ποιοτικής ψυχαγωγίας και εκπαίδευσης με πρωτότυπες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Το παραπάνω πρόγραμμα υλοποιείται μεταξύ των ωρών 16:15—20:15, από προσωπικό με αγάπη, εμπειρία, εκπαίδευση και ικανότητα να εμπνεύσουν τους μικρούς μας μαθητές, με σκοπό την ένταξη και το ενδιαφέρον τους στο άθλημα που επιθυμούν καθώς και την συμμετοχή τους στην ομαδικότητα και  την συνεργασία.

Γι΄ αυτό τον λόγο παρέχονται στους μαθητές και μαθήτριες,  δωρεάν οι εξής δραστηριότητες:
Μελέτη σχολικών μαθημάτων, εκμάθηση αθλημάτων με μπάλα (Μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπόλ, πινγκ-πονγκ), ομαδικά παιχνίδια, εκγύμναση και σωστή διατροφή, αμυντικά Ολυμπιακά αθλήματα(τάε-κβοντό), παραδοσιακοί χοροί, μουσικοκινητική αγωγή, κολύμβηση, βοήθεια ξένων γλωσσών(Αγγλικά-Γαλλικά), θεατρικό παιχνίδι.

Οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών που απασχολούνται είναι:
Δάσκαλοι,  Γυμναστές,  Ειδικός Θεατρικών Σπουδών-εμψυχωτής και καθηγητές ξένων γλωσσών.
Το παραπάνω πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 14/02/2013, οι δηλώσεις συμμετοχής θα κατατίθενται έως την 1η Οκτώβρη του τρέχοντος έτους και οι σχετικές πληροφορίες θα δίδονται στην διεύθυνση του εκάστοτε επιλεγμένου σχολείου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...