Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

''Κήποι της Αθήνας'' με δωρεάν είσοδο



Στο Πεδίον του Άρεως στήνεται στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, η νέα παραγωγή του προγράμματος «Κήποι της Αθήνας», με τσίρκο, συναυλίες, μουσικό-θεατρικά δρώμενα, διαδραστικά παιχνίδια και workshops για μικρούς και μεγάλους.


Μέσω του ετήσιου προγράμματος , που σχεδιάζει και υλοποιεί το Αthens art network (Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο), κήποι της Αθήνας αναδεικνύονται ως σημεία συνάντησης του κόσμου των τεχνών και του πολιτισμού, με τους κατοίκους  της πρωτεύουσας. Η διοργάνωση πραγματοποιείται   με την συνεργασία του Δήμου Αθηναίων, της Περιφέρειας Αττικής, του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, των μουσικών συνόλων του ΟΠΑΝΔΑ, της  διεύθυνσης Πρασίνου και της «Τεχνόπολις»,  με στόχο την ανάδειξη νέων δημιουργούν και καλλιτεχνών, τη στήριξη φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης, τη ποιοτική αναβάθμιση των ίδιων των κήπων, αλλά και τη δημιουργία πολιτιστικής υπεραξίας που μπορεί να προσδώσει στους κήπους τουριστικό ενδιαφέρον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ - Πεδίον Άρεως
11.30-15.30 με ελεύθερη είσοδο σε όλα τα θεάματα και τα σεμινάρια.
Από το πρωί η επαγγελματική σχολή τσίρκου ''Circus dayz'' θα στήσει σκηνή Τσίρκου όπου θα εκτυλίσσονται δραστηριότητες και δωρεάν μαθήματα της παραστατικής τέχνης για μικρούς και μεγάλους καθ' όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων.
Μουσικές θα πλημμυρίσουν την πλατεία όπου καταλήγει η οδός Ηρώων του 1821 προς την οδό Μαυροματαίων.
11.30 Συναυλία της «Φιλαρμονικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων» με επιλεγμένες μουσικές από την ανθολογία του παγκόσμιου κινηματογράφου.
12.15 Παρέλαση της επαγγελματικής ομάδας της σχολής βραζιλιάνικών κρουστών ''Batuca Samba school'' (κοντά στον χώρο).
12.45 Συναυλιακό δρώμενο των «Ενκαρδία» με Ελληνόφωνα τραγούδια της κάτω Ιταλίας και ταραντέλλες.
13.15 Ο Παντελής Αμπαζής και ο Αντώνης Λουδάρος στο ντεμοντέρνο θέατρο τραγουδιών : «Ζήτω τα λαϊκά κορίτσια».
14.00 Ο Μάριος Στρόφαλης, οι Duo de dos και ο Άλκης Κόλλιας μας ταξιδεύουν με traditional tangos , milongas , kilombos και άλλα είδη παραδοσιακής μουσικής της νότιας Αμερικής.
14.45 Το trio guitar  ''Cosa NosTres'' κάνει τον μουσικό επίλογο με φλαμένγκο , παραδοσιακή latin και guitar swing.
Παράλληλα με τα προηγούμενα σε άλλα σημεία του πάρκου συμβαίνουν τα εξής.
11.30 Μέλη της πολυβραβευμένης ομάδας κηποτεχνίας ''Synergia Hellenic Garden Team'' ξεναγούν τους ενδιαφερόμενους στο Πεδίον του Άρεως και πληροφορούν για την ιδιαίτερη χλωρίδα του πάρκου (σημείο συνάντησης είναι το άγαλμα του Κωνσταντίνου).
12.00-13.00 Η θεατρική ομάδα «Μορφές Έκφρασης» παρουσιάζει το διαδραστικό παιχνίδι για παιδιά «Κούκου μια βόλτα στο δάσος» (κοντά στο άγαλμα του Κωνσταντίνου)
12.00-14.00 Michael Afolayan -''Anasa culture centre''.
Workshops για κρουστά της δυτικής Aφρικής (σε άλλο σημείο του πάρκου κοντά στην κεντρική πλατεία).

Τα σεμινάρια είναι δωρεάν και θα συνεχιστούν εντός του προγράμματος «Κήποι της Αθήνας» αλλά και εκτός, σε πιο τακτική βάση, σε πολιτιστικά κέντρα του Δήμου Αθηναίων. Γι' αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να παρευρίσκονται στον χώρο λίγο πιο πριν ώστε να δηλώσουν συμμετοχή για όλο τον κύκλο των σεμιναρίων.

Επόμενο ραντεβού στις 14 Οκτωβρίου στις 17.00 στον Εθνικό Κήπο με την συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων με έργα κλασσικής περιόδου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Αθηναϊκό καλλιτεχνικό δίκτυο ή το πρόγραμμα «Κήποι της Αθήνας» μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Μάριο Στρόφαλη, τηλ. 6972695034 ή ηλεκτρονικά στο athensartnetwork@gmail.com ή στο strofalis@yahoo.gr.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...