Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

''Μπες στη θέση μου'': Διήμερο δωρεάν δραστηριοτήτων από την ActionAid



Είναι ένα ταξίδι στην Αφρική, με αφορμή τα 40 χρόνια διεθνούς δράσης της ActionAid. Από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων φιλοξενεί μια βιωματική έκθεση, προβολές πέντε ντοκιμαντέρ, μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας, ένα σεμινάριο και μια παράσταση Αφρικανικού χορού, που θα μας ταξιδέψουν στην πιο πολύχρωμη ήπειρο του πλανήτη.

Βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου»

Η βιωματική έκθεση «Μπες στη θέση μου» βασίζεται στην εμπειρία μιας ομάδας 20 Ελλήνων εθελοντών και Αναδόχων, που ταξίδεψαν στο φτωχό και απομακρυσμένο Κονγκελάι της Κένυας και έζησαν μια εβδομάδα μαζί με τους κατοίκους του. Μέσα σε 25 λεπτά, οπτικοακουστικό υλικό, βιωματικές δράσεις και αυθεντικά αντικείμενα θα μας μεταφέρουν στην πραγματικότητα των κατοίκων του αφρικανικού αυτού χωριού.

Είσοδος: 2 ευρώ (παιδιά δωρεάν). Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 9/11: 15.00-22.00 Σάββατο και Κυριακή, 10-11/11: 11.00-19.30.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση Φωτογραφίας «Η Αφρική μέσα από τα μάτια των εθελοντών»

Η ομαδική έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει την διπλανή μας ήπειρο, όπως την αποθανάτισαν εθελοντές και υποστηρικτές στα ταξίδια αλληλεγγύης στις περιοχές δράσης του ελληνικού γραφείου. Οι φωτογραφίες είναι μία επιλογή από το ομώνυμο άλμπουμ που εκδίδεται με αφορμή τα 40 χρόνια διεθνούς δράσης της ActionAid και είναι διαθέσιμο από το ηλεκτρονικό κατάστημα της ActionAid.
Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 9/11: 14.00-22.00 Σάββατο και Κυριακή, 10-11/11: 11.00-19.30 Είσοδος ελεύθερη.

Προβολές Ντοκιμαντέρ

«The Outcasts», με θέμα τις «μάγισσες» της Γκάνας.
«Seeds of Hope» με θέμα την επιβίωση των γυναικών στη Ρουάντα μετά τη γενοκτονία.
«Kuluhiro»: Ελπίδα» με θέμα το ταξίδι Αναδόχων στην Κένυα.
«Kyekyewere» με θέμα το ταξίδι Αναδόχων στην Γκάνα.
«Μzungu» με θέμα ττο ταξίδι Αναδόχων στη Ρουάντα.

Είσοδος ελεύθερη. Λεπτομέρειες για τις ώρες προβολών στο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Γιορτή Αναδόχων Παιδιού

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στις 20.30, Ανάδοχοι Παιδιού, εθελοντές και φίλοι της ActionAid γιορτάζουν μαζί μας τα 40 χρόνια διεθνούς δράσης της οργάνωσης, σε μια εκδήλωση γεμάτη ανθρώπινες ιστορίες από την Ελλάδα και την Αφρική. Θα ακολουθήσει παράσταση αφρικανικού χορού από το STUDIO SELI KANOU. Είσοδος ελεύθερη.

Σεμινάριο και παράσταση Αφρικανικού Χορού

Δωρεάν σεμινάριο Αφρικανικού χορού του STUDIO SELI KANOU την Παρασκευή 9/11 στις 14.00 και παράσταση χορού το Σάββατο 10/11 στα πλαίσια της Γιορτής Αναδόχων. Mια γεύση της μοναδικής αφρικανικής κουλτούρας. Για κρατήσεις και πληροφορίες, επικοινωνήστε με το STUDIO SELI KANOU: selikanou@yahoo.com,             6932 130 805      .

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

-
ΜΠΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ
9-11 Νοεμβρίου, «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» (Κτίριο «Δ12»), Πειραιώς 100, Γκάζι. Είσοδος από οδό Ιάκχου.

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...