Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

“Αλληλεγγύη για όλους”: Όλες οι εθελοντικές δράσεις σε ένα site


«Αλληλεγγύη για όλους»: Όλες οι εθελοντικές δράσεις… σε ένα site!

Ένας δικτυακός τόπος που καταγράφει κάθε δράση υπέρ των Ελλήνων πολιτών με προβλήματα επιβίωσης… από κοινωνικά ιατρεία και παντοπωλεία μέχρι διανομές τροφίμων ή ρούχων για άστεγους!
Δεκάδες εθελοντές του «Αλληλεγγύη για όλους» (http://www.solidarity4all.gr/) αναλαμβάνουν δράση προσπαθώντας να αναδείξουν τη «φωνή» και τις ανάγκες του λαού, ακόμα και στο εξωτερικό. Ο Κώστας Βενιώτης, μέλος της πρωτοβουλίας και πρόσφατα άνεργος μιλά στο flowmagazine.gr για την ανάγκη της κοινωνίας για αλληλοστήριξη…

Το τηλέφωνο των γραφείων τους δεν σταμάτησε να χτυπά περίπου 30-40 φορές την ημέρα! Από το 2012 έως και σήμερα λειτουργούν ως πολλαπλασιαστές των δράσεων αλληλεγγύης, με σκοπό να δημιουργήσουν και να διεθνοποιήσουν καμπάνιες π.χ. για εφοδιασμό ρούχων και τροφίμων σε αστέγους. «Η αφορμή για το “Αλληλεγγύη για όλους” είναι μόνο η κρίση. Μπορεί να βρισκόμαστε εντός Ευρώπης, αλλά ο κόσμος έχει ανάγκη ακόμα από τροφή και  φάρμακα. Αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι στην Αθήνα ζουν πάνω από 20.000 άστεγοι…», δηλώνει ο Κώστας Βενιώτης, μέλος της κίνησης στο flowmagazine.gr

Από την Κρήτη έως τον Έβρο, οι εθελοντές προσπαθούν να «ενώσουν» τους παραγωγούς με τους καταναλωτές και να αποδείξουν στο μέσο Έλληνα ότι υπάρχουν αλληλέγγυες δράσεις για να συμμετέχει… από τράπεζες χρόνου μέχρι ανταλλακτικά παζάρια. Παράλληλα, η νομική γραμμή του δικτύου (2103801943) υποστηρίζει καθημερινά δεκάδες οικογένειες που χρειάζονται λύση στο ζήτημα των δανείων και της υπερχρεωμένης καθημερινότητας τους. Όπως αναφέρει ο κ. Βενιώτης στο flowmagazine.gr: «Έμεινα άνεργος και ένιωσα τη σημασία της αλληλεγγύης μέσα στην κρίση. Χωρίς αυτήν δεν μπορούμε να προχωρήσουμε! Βέβαια, δεν πρέπει να συγχέουμε την αλληλεγγύη με την ελεημοσύνη. Είμαστε όλοι ίσοι και περπατάμε παράλληλα».

Δίνουν ένα μπουκάλι λάδι σε κάθε άνεργο

«Αλληλεγγύη για όλους»: Όλες οι εθελοντικές δράσεις… σε ένα site!

Ένα μπουκάλι λάδι… σε κάθε τραπέζι ανέργου σε όλη την Ελλάδα! Πρόκειται για μια πανελλαδική καμπάνια, η οποία πρόσφατα έδωσε 500 κιλά λάδι σε οικογένειες ανέργων του Περάματος. Το δίκτυο «αλληλεγγύη για όλους» συμμετέχει στην προσπάθεια και παρακινεί τους ελαιοπαραγωγούς και τα λιοτρίβεια να προσφέρουν έστω και 2-3 κιλά λάδι. Με τη σκέψη ότι το 30% των πολιτών της χώρας είναι άνεργοι, η δράση «Ένα μπουκάλι σε κάθε άνεργο» γίνεται ακόμα πιο πολύτιμη. «Σε κάθε οικογένεια υπάρχει και ένας άνεργος, ένα τραπέζι που δεν έχει ούτε το βασικό τρόφιμο του λαδιού. Ευτυχώς, όμως, ένας τενεκές λάδι μπορεί να «κρατήσει» για πολλούς μήνες σε αντίθεση με άλλα προϊόντα», συνεχίζει ο ίδιος στο flowmagazine.gr. Ένα τηλέφωνο στο 210 3801921 αρκεί για να διευκολύνετε τη ζωή ενός ανέργου!

via

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...